РФ активно змінює склад населення в окупованому Криму – правозахисники

Дата: 26 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Кремль здійснює активні заходи зі зміни складу населення в окупованому Криму. Правозахисники вважають, що українська влада має розслідувати демографічну ситуацію на півострові. 

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Фото з відкритих джерел

Стратегічне завдання Російської Федерації – змінити склад населення. В сенсі і фізично, і свідомість. Здебільшого те, що ми можемо фіксувати, один з напрямків – це переміщення мілітаризованого населення. Мова йде про військових, також про силові структури. Більш того, оскільки Росія формально вважає це своєю територією, то вони переміщуються вже не, як у відрядження, а на постійну роботу, тобто переміщуються вже зі своїми сім’ями. Якщо мова йде про одного ефесбешника, то насправді можемо множити на три, бо він, наприклад, приїжджає з дружиною та дитиною“, – заявила в коментарі проєктові керівниця Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

Ольга Скрипник – керівниця Кримської правозахисної групи. Фото з відкритих джерел

Вона зазначила, що в Росії триває пропаганда і пряма реклама, яка заохочує переїжджати до Криму.

Важливою тенденцією на тлі всього цього є те, що вона (Росія – ред.), в принципі, намагається знищити або видавити проукраїнське населення“, – вважає правозахисниця.

Ольга Скрипник наголошує, що допомогти у розслідуванні та фіксації демографічної ситуації в окупованому Криму має закон про покарання за воєнні злочини. Він ухвалений у другому читанні, але вже пів року лежить без підпису президента.

Раніше Антон Кориневич, постійний Представник президента України в Криму також підкреслював у своїх заявах, що, за законом, має вестися належний каталог воєнних злочинів. А стаття про злочини проти людяності має з’явитися і в Кримінальному кодексі України.

Нагадаємо, у травні поточного року депутати ухвалили законопроєкт №2689 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм міжнародного кримінального та гуманітарного права”. Автор законопроєкту – чинний міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

В червні 2021 року законопроєкт передали на підпис президенту, але документ досі не був ані підписаний, ані повернутий на доопрацювання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter