Результати засідання Радбезу ООН по Криму: те саме, що й завжди

Дата: 12 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Рада безпеки ООН беззастережно підтвердила позицію щодо територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Про це на брифінгу, заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко, передає 112 Україна.

За його словами, цю позицію не підтримали лише представники Російської Федерації.

“Ми дякуємо Радбезу, що беззастережно і без питань підтвердив сильну позицію щодо поваги територіальної цілісності і незалежності України, враховуючи Крим. Звичайно, одна країна не висловила такої позиції”, – сказав він.

Єльченко також заявляє, що Росія не надала ніяких доказів щодо провокацій з боку Києва в анексованому Криму.

“Я запитав російського колегу про докази, які б підтверджували українську причетність до подій у Криму. Їх немає – є лише голослівні заяви… Моя найбільша надія полягає у тому, що це обговорення (у Раді безпеки ООН – ред.) допоможе Російській Федерації зрозуміти, що вони не можуть продовжувати таку поведінку”, – передає слова дипломата Укрінформ.

За словами Єльченка, Росія накопичила понад 40 тисяч військовослужбовців у Криму, що є свідченням “поганих намірів”.

Постійний представник Росії у Раді безпеки ООН Віталій Чуркін, у свою чергу, відкинув занепокоєння щодо посилення російської військової присутності у Криму. Нинішнє засідання Ради безпеки він назвав “корисним”.

“Замість того щоб рахувати наших військових, вони повинні покласти край конфлікту в Донецьку та припинити обстріли цивільних у Донецькій і Луганській областях”, – сказав Чуркін журналістам після зустрічі Ради безпеки ООН.

Про те що Росія не надала переконливих доказів своїх звинувачень на адресу Києва з приводу подій в Криму також заявили в НАТО.

Як відомо, 10 серпня російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона “переходить до терору”.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter