Режим Асада вчиняє злочини проти людяності – Amnesty International

Дата: 13 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Блокада населених пунктів та переселення цивільних, до яких вдалися війська Башара Асада, є злочинами проти людяності.

Про це в понеділок заявили в правозахисній організації Amnesty International, повідомляє Deutsche Welle.

Мирні жителі заблокованих територій відчувають гостру нестачу продовольства та медикаментів через те, що сирійська армія перешкоджала постачанню гуманітарної допомоги, наголошують в Amnesty International. “Сирійський уряд усвідомлено застосовує голод як колективне покарання для населення”, – заявляє представник німецького відділення організації Рене Вільданґель.

Цивільне населення Сирії постраждало від “мирових угод”, укладених між режимом Асада та опозиційними озброєними формуваннями з 2014 року та від створення “зон деескалації”, йдеться в заяві. “Нібито дипломатичних рішень досягнуто ціною порушення прав людини. У період з серпня 2016 року до березня 2017 року сирійський уряд цілеспрямовано зробив вигнанцями та вбив тисячі цивільних осіб з метою посилення тиску на опозицію під час переговорів”, – зазначають правозахисники.

Amnesty International вимагає від ООН проведення ретельного розслідування та кримінального переслідування злочинців.

Звіт міжнародної правозахисної організації ґрунтується на даних 134 очевидців, експертів, журналістів, представників ООН та гуманітарних організацій у період з квітня до вересня 2017 року. Сирійський уряд не прокоментував заяву Amnesty International.

Раніше Росія наклала вето на резолюцію Ради безпеки ООН про продовження мандату місії з розслідування хімічних атак у Сирії.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter