“Репортери без кордонів” закликали повернути акредитацію журналістам, які висвітлювали звільнення Херсона

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Українська влада має відновити акредитації медіа та журналістам, які висвітлювали звільнення Херсона, та гарантувати вільне ведення журналістської діяльності.

Про це йдеться в заяві міжнародної організації “Репортери без кордонів” (RSF) у твіттері.

Звільнений Херсон. Фото: Тарас Ібрагімов / Суспільне

Правозахисники висловили стурбованість повідомленнями про те, що десятки місцевих і міжнародних журналістів позбавили акредитації за висвітлення звільнення Херсона

Нагадаємо, що 13 листопада Генштаб Збройних сил України заявив про позбавлення акредитації журналістів низки іноземних і вітчизняних  медіа, які першими оприлюднили фоторепортажі та відео зі звільненого від російських окупантів Херсона. Причиною назвали “грубе порушення вимог наказу головнокомандувача Збройних сил України №73 від 3 березня 2022 року, а також відповідних розпоряджень військового командування”.

Це викликало бурхливу реакцію з боку медіаспільноти. Журналісти переконані, що це рішення хибне, а позбавляти акредитації репортерів за гарно зроблену роботу не можна.

Журналістська спільнота “Медіарух” випустила заяву щодо ситуації, в якій закликала владу повернути акредитацію журналістам, а також розробити чіткі та прозорі правила роботи медіа та медійників на війні.

Більше про ситуацію з позбавленням акредитації українських та закордонних журналістів у Херсоні читайте в матеріалі ZMINA

“Вкрадена перемога”: чи варто позбавляти акредитації журналістів, які дали перші репортажі зі звільненого Херсона

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter