“Репортери без кордонів” та ІМІ відкрили в Києві Центр свободи преси, де можна отримати захисне спорядження

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

“Репортери без кордонів” та Інститут масової інформації відкрили в Києві 18 травня Центр свободи преси.

Про це повідомляє сайт “Репортерів без кордонів”.

Центр розташований у київському офісі ІМІ, на вулиці Пушкінській, 39. Там журналісти зможуть отримати захисне спорядження, зокрема бронежилети й шоломи, а також пройти тренінги з фізичної та цифрової безпеки і отримати психологічну підтримку.

“Відкриття нового центру надасть “Репортерам” змогу бути на передовій у справі захисту українських та іноземних журналістів. У нашої місії із захисту й оборони свободи преси в Україні розпочинається новий розділ”, – зазначив координатор центру Олександр Квірі.

Повідомляється, що від початку повномасштабного вторгнення Росії “Репортери” організували постачання до України 440 бронежилетів, 199 шоломів, 630 аптечок для першої допомоги в разі травм і 250 сонячних батарей. Це захисне спорядження надходить переважно українським журналістам (вони становлять близько 70% отримувачів) від Центру свободи преси, ІМІ та НСЖУ. Центр свободи преси забезпечив спорядженням понад 180 журналістів та інших інформаційників, з яких 40% є українцями, тоді як 210 бронежилетів і 125 шоломів були передані місцевим партнерам “Репортерів”.

Виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк наголосила на важливості партнерства з “Репортерами”. 

“У часи, коли займатися журналістикою в Україні стало надзвичайно небезпечно через повномасштабне вторгнення Росії, підтримка від “Репортерів без кордонів” стала для нас дуже важливою. Ми вважаємо, що наше партнерство з “Репортерами” допоможе врятувати життя журналістам, посилити їхню безпеку та захистити свободу слова в Україні”, – сказала вона.

Спорядження в Києві та Львові може орендувати будь-який журналіст, який має акредитацію ЗСУ та відвідує зони високого ризику. 

Для цього потрібно звернутися на адресу lvivpfc@rsf.org, показати своє посвідчення, акредитацію й підписати свідоцтво про оренду.

Як відомо, 12 березня у Львові “Репортери без кордонів” та ІМІ відкрили Центр свободи преси. Центр розташований за адресою вул. Руська, 20, у приміщенні Львівського міжнародного медіацентру. Центр є однією з точок, де журналісти зможуть отримати захисне спорядження, там також буде кілька робочих місць з під’єднанням до інтернету та укриття.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter