Репера, який зі сцени підбадьорював фанатів образами на адресу людей з ВІЛ, жінок і геїв, виключили з фестивалю Lollapalooza

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Американського музиканта Джонатана Ліндейла Кірка, більш відомого під псевдонімом DaBaby, виключили зі списку виконавців цьогорічного фестивалю Lollapalooza. Причиною стали гомофобні дописи у твіттері, які репер опублікував після нещодавнього скандалу, коли намагався на концерті підбадьорити зі сцени фанатів образами на адресу людей з ВІЛ, жінок і геїв. 

Про це повідомили організатори фестивалю у твіттері. 

Фото: polski.fm

Lollapalooza — щорічний музичний фестиваль, що проходить у Чикаго. Захід об’єднує альтернативні, хеві-метал, хіп-хоп і панк-рок гурти. Окрім цього, у його рамках проводять танцювальні та комедійні шоу, а організатори також надають майданчики для некомерційних організацій. 

На цьогорічному фестивалі DaBaby мав виступати в останній день, проте за декілька годин до виступу організатори повідомили, що шоу виконавця скасували. 

“Lollapalooza був заснований як фестиваль різноманіття, поваги й любові. У підтримку цих переконань DaBaby цього вечора з виступу знятий”, – повідомили на офіційній сторінці заходу.

Причиною скасування стали гомофобні дописи репера у твіттері, які той зробив невдовзі після скандалу за його участі. 25 липня на фестивалі Rolling Loud у Маямі DaBaby зі сцени попросив шанувальників увімкнути ліхтарики на своїх телефонах, підняти їх угору та почав вигукувати образи на адресу людей з ВІЛ, жінок і геїв. 

Хлопці, якщо ви (не займалися оральним сексом з чоловіком. – Ред.) на парковці, то ввімкніть ліхтарі на своїх телефонах”, – говорив він. 

Така поведінка обурила його колег та шанувальників, а тому артист був змушений вибачитись перед людьми з ВІЛ, але не перед жінками та геями.  У своєму мікроблозі згодом він почав стверджувати, що і не збирається вибачатись перед ЛГБТ-спільнотою, бо його фанати-геї, нібито, не стануть займатися сексом на парковці, а хоча б орендують для цього кімнату.

Окрім скасування виступу на Lollapalooza, репер вже втратив контракт з одним із виробників одягу, а організатори іншого фестивалю Parklife, що був запланований на вересень у Великобританії, прибрали його ім’я зі списку виконавців. 

Фотографія обкладинки: aviationanalysis.net

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter