Речником пресцентру ОК “Південь” став Дмитро Плетенчук

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Виконувачем обов’язків начальника Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України став Дмитро Плетенчук, він також залишається речником Військово-Морських сил Збройних сил України.

Про це пише “Детектор медіа”.

Дмитро Плетенчук. Джерело: Суспільне Одеса

Він замінив на посаді Наталію Гуменюк, звільнену 19 квітня 2024 року. Своє призначення Плетенчук підтвердив у коментарі виданню. За його словами, це рішення, ініційоване керівництвом.

“Зараз я не можу детально коментувати, оскільки маю прийняти посаду, але попереду багато роботи. Моє першочергове завдання – покращити комунікації пресцентру сил оборони півдня. Точно можу сказати, що деякі зміни в роботі пресслужби будуть”, – розповів він.

За даними ДМ, з травня 2023 року капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук обіймає посаду речника Військово-Морських сил Збройних сил України. До того, з листопада 2022 до травня 2023 року, працював начальником пресслужби тактичної групи “Грім”.

Плетенчука відсторонили від посади після його допису про збитий російський літак, інформацію про збиття якого пізніше підтвердило командування Повітряних сил України. Після відсторонення речника журналісти зверталися до МО із закликом відновити його на посаді.

З лютого по листопад 2022 року Плетенчук був пресофіцером Миколаївської ОВА.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Генеральний штаб ЗСУ виключив із сил та засобів Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня полковницю Наталію Гуменюк. 

Це сталося після критики медіаспільноти. Журналісти переконували, що вона заважає їм висвітлювати події на Херсонщині, але сама Гуменюк ці звинувачення відкидала. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter