Речник ГПУ: Проти Мангера доказів недостатньо

Дата: 10 Червня 2019
A+ A- Підписатися

У Генпрокуратурі не виключають, що у справі нападу на Катерину Гандзюк з’являться нові фігуранти справи, зокрема нові прізвища ймовірних замовників. Це може статися завдяки підписаній між виконавцями нападу і прокурорами угоді, згідно з якою вони зобов’язуються сприяти в розкритті злочину.

Про це речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив у коментарі кореспондентці Центру прав людини ZMІNA сьогодні під час акції ініціативи ”Хто замови Катю Гандзюк?” з вимогою покарати всіх замовників убивства активістки.

“Ми не виключаємо, що можуть з’явитися нові фігуранти в цій справі у зв’язку з тим, що хлопці, які засуджені, вони пішли на угоду зі слідством і дають додаткову інформацію”, – сказав Лисенко, який вийшов з будівлі ГПУ до мітингувальників.

Наразі підозру в замовленні нападу на Гандзюк вручено лише голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який у межах запобіжного заходу перебуває на волі з електронним браслетом.

Натомість активісти називають ще два прізвища осіб, які, на їхню думку, разом з Мангером задумали напад на Катерину. Це вже колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук.

Лисенко зауважив, що не володіє інформацією, чи наразі слідство розглядає згаданих чоловіків як ймовірних замовників.

Також він визнав, що проти Мангера у слідства доказів наразі недостатньо.

“Ще доказів недостатньо… Його викликають на допити, збирають матеріали. Ще не завершене слідство, ще треба зібрати інформацію, для цього була і потрібна угода, щоб знайти нових свідків, нові докази, які допоможуть беззаперечно встановити, хто є замовником Каті Гандзюк”, – додав Лисенко.

Речник ГПУ Андрій Лисенко (праворуч) з активістами під Генпрокуратурою / фото Мар’яни П’єцух  

Як відомо, 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу на херсонську активістку та керівницю справами Херсонського міськвиконкому Катерину Гандзюк. Координатор групи виконавців нападу Сергій Торбін отримав шість із половиною років ув’язнення за “підбурення і пособництво”, безпосередній нападник Микита Грабчук – рівно шість, двоє співучасників Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський – по чотири роки. Віктор Горбунов, який купував сірчану кислоту, але не перебував безпосередньо на місці скоєння злочину, – три роки.

Зменшення термінів покарання стало можливим завдяки підписаній угоді зі слідством, якою обвинувачені визнали свою провину і зобов’язалися сприяти розкриттю злочину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter