Російські окупанти вдарили “Іскандером” по вокзалу Краматорська: загинули понад 30 людей, більше сотні поранені

Дата: 08 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни обстріляли ракетами залізничний вокзал Краматорська, коли там були тисячі людей, які збирались евакуюватись. В результаті понад 30 чоловік загинуло та більше 100 поранених.

Про це повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко та “Укрзалізниця”.

За словами Кириленка, по залізничному вокзалу Краматорська вдарили касетною ракетою “Іскандер”. 

“Під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, адже відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України. Рашисти добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей, хочуть знищити все українське. Російська федерація – країна нелюдів і злочинців”, – написав Павло Кириленко.

В “Укрзалізниці” також заявили, що це був “цілеспрямований удар по пасажирській інфраструктурі залізниці та жителях міста Краматорськ”.

Як відомо, 7 квітня російські військові нанесли авіаудар по шляхопроводу біля станції Барвінкове (Донецька залізниця). Внаслідок цього тимчасово заблокованими в Словʼянську та Краматорську залишились три евакуаційні поїзди.

Раніше міністерка з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук закликала мешканців Донецької і Луганської областей евакуюватися, оскільки на цих напрямках прогнозують загострення бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter