Ракетний удар по Краматорську: ймовірному навіднику росіян повідомили про підозру у держзраді

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Жителю Краматорська, який, ймовірно, навів ракетний удар по кафе в центрі міста, повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Джерело: Донецька обласна прокуратура

За даними слідства, підозрюваний — працівник газотранспортного підприємства, який був дистанційно завербований представником спецслужб РФ. Він збирав розвідувальну інформацію на користь держави-агресора.

27 червня 2023 року він отримав чергове завдання — перевірити інформацію про місцезнаходження українських військових у Краматорську.

В центрі міста чоловік помітив на парковці автівки з військовими номерами та відвідувачів у закладі харчування. Він зафіксував побачене на відео та надіслав його співрозмовнику з РФ через месенджер.

“Через деякий час після відправлення відеозапису представники держави-агресора нанесли по закладу удар з ОТРК “Іскандер M”, — йдеться в повідомленні.

Після проведення комплексу слідчих дій прокурори спільно зі слідчими СБУ встановили причетного до вчинення злочину. Чоловіка затримали, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на ранок 29 червня у Краматорську Донецької області, який російські війська атакували ракетами 27 червня, завершили пошуково-рятувальні роботи. Кількість загиблих унаслідок обстрілу зросла до 12 людей.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter