Рада зробила крок до запуску Державного бюро розслідувань

Дата: 17 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила зміни до закону про роботу Державного бюро розслідувань.

Про це повідомила “Українська правда“.

Депутати ухвалили рішення 265 голосами. Нове відомство запрацює в Україні вже 1 вересня.

“Ми чекали 20 років на створення цього органу. Це було революційне довгоочікуване рішення. Але після того, як закон про його створення був проголосований, встановлено, що в ньому є технічні прогалини. Ми не можемо ще 20 років чекати, поки парламент ухвалить відповідні зміни”, – зауважив у своєму виступі в Раді голова бюро Роман Труба.

Зміни до закону дадуть змогу обрати понад сотню керівних посад у центральному апараті відомства, а також співробітників в оперативний блок.

Правками до закону “Про Державне бюро розслідувань” уточнюються окремі повноваження ДБР, встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників підрозділів (управлінь) центрального апарату ДБР та керівника підрозділу внутрішнього контролю. Також визначається, якою має бути присяга рядових співробітників та печатка ДБР. Крім того, передбачається розширення переліку підрозділів ДБР, які мають право здійснювати таку діяльність, та інше.

Нагадаємо, що раніше група Реформи органів правопорядку “Реанімаційного пакету реформ” закликала розробити новий законопроект про роботу Державного бюро розслідувань. Експерти говорили, що його окремі положення є вкрай небезпечними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter