Депутати відмовилися скоротити робочий день для вагітних жінок

Дата: 28 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Верховна Рада відхилила законопроект 7113 “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок”.

Про це повідомляє “Укрінформ“.

Депутатам також не вдалося надіслати проект закону на доопрацювання.

“Проект закону 7113 відхилено”, – оголосив голова ВР Андрій Парубій.

Присутні в залі депутати відреагували на це вигуками “Ганьба”.

Законопроект пропонував скорочення на одну годину тривалості робочого дня для всіх вагітних жінок, що працюють, з часу, коли вони стали на облік з вагітності, зі збереженням середньої заробітної плати.

Роботодавець мав би видавати розпорядження про скорочення тривалості робочого дня на підставі заяви вагітної жінки, до якої додано довідку про взяття на облік з вагітності.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект базувався на даних дослідження про стан здоров’я вагітних жінок і його вплив на майбутню дитину.

Так, серед факторів, що сприяли виникненню порушень стану здоров’я вагітних і немовлят, були соціальні чинники, серед яких чільне місце посідала щоденна фізична і психічна перевтома жінки, емоційна напруга, недостатність годин відпочинку та сну. 52% жінок вагітність виношували маючи недокрів’я, 26% хворіли на хронічні захворювання, у 27% вагітних були запальні захворювання статевих органів, усього у 11,1% жінок вагітність мала нормальний перебіг. Рівень життя нижче прожиткового мінімуму мали 44% вагітних, 46% жінок зазнавали хронічного стресу, майже 20% доводилося працювати під час вагітності у вечірній та нічний час, а 18% вагітних періодично зазнавали фізичного та психологічного насильства вдома.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter