Рада вдосконалить процедуру конфіскації майна за тяжкі злочини

Дата: 09 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Зміни дозволять спецконфіскацію майна сепаратистів та осіб, які підривають засади нацбезпеки та оборони.

Як повідомляє “Українська правда“, Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти, які дозволяють арешт і спецконфіскацію майна в осіб, яких підозрюють у тяжких злочинах.

Законопроект №2540а за основу підтримали 232 депутати, а пов’язаний із ним законопроект №2541а – 229 депутатів. 

Міністр юстиції Павло Петренко наголосив, що ухвалення цих змін дозволить спецконфіскацію майна сепаратистів та осіб, які підривають засади нацбезпеки та оборони. 

За даними Центру протидії корупції, зміни, передбачені проектом закону №2540а, дозволять слідчому арештовувати майно на ранній стадії, коли ще відсутній підозрюваний, а також майно, записане на третіх осіб.

У разі ухвалення в цілому законопроекту №2541а в Цивільному кодексі з’явиться норма про добросовісного набувача, де буде зазначено, що ним не може бути особа, яка набула майно і знала, що воно може бути злочинним активом. Також цей законопроект передбачає розширення меж застосування спецкофіскації на всі умисні злочини.

Нагадаємо, ухвалення законопроектів, спрямованих на удосконалення процедури конфіскації майна – одна з вимог лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter