Рада призначила на посади суддів, що переслідували майданівців

Дата: 02 Червня 2015
A+ A- Підписатися

21 травня Верховна Рада серед інших призначила на довічні посади двох суддів, що переслідували активістів Євромайдану та Автомайдану під час протестів.

Про це у своєму блозі на “Українській правді” написав журналіст Сергій Іванов.

Суддею Дніпропетровського обласного адміністративного суду призначили Ірину Юхно, яка забороняла нікопольській організації ВО “Свобода” ставити намети у Нікополі Дніпропетровської області під час подій на Євромайдані, а саме з 17 січня до 16 лютого 2014 року включно.

Суддею Вишгородського районного суду Київщини став Олексій Рудюк, який відбирав у активістів Автомайдану права за участь у автопробігу до тодішньої резиденції Віктора Януковича “Межигір’я”. Крім того, в квітні 2013 року Рудюк ухвалив рішення про адміністративний арешт голови київської організації партії “Демократичний альянс” Максима Панова за пікет “Межигір’я”.

Про ці справи Рудюка також раніше писали журналістка Наталія Соколенко та адвокат Автомайдану Роман Маселко.

Іванов додав, що за постанову про призначення цих суддів проголосували всі фракції Верховної Ради. Зокрема, свій голос за затвердження постанови віддали народні депутати Сергій Лещенко та Світлана Заліщук, а Мустафа Найем утримався.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 15 квітня відсторонила від займаної посади суддю Світлану Кушнір, яку Генпрокуратура підозрює у винесенні у січні 2014 року незаконного рішення про арешт двох активістів Євромайдану, які перевозили шини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter