Рада Європи назвала “вибори” на окупованих територіях України черговим запереченням Росією прав людини

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Раді Європи висловили непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, тож так звані “вибори”, організовані Росією на захоплених територіях, є фіктивними. 

Таку заяву опублікували на сайті Ради Європи. 

Ілюстраційне зображення

Авторами заяви спільно стали очільник Комітету міністрів Ради Європи Криш’яніс Каріньш, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович Бурич

Посадовці звернули увагу на численні порушення міжнародного права під час так званих “виборів” 8–10 вересня та назвали їх “ще однією ілюстрацією заперечення Російською Федерацією цінностей демократії, прав людини та верховенства права, які підтримує Рада Європи”. 

Рішення російської влади організувати їх є лише останнім у серії незаконних і шкідливих рішень, ухвалених ними після того, як Російську Федерацію було виключено з нашої організації внаслідок її агресивної війни проти України”, – йдеться в заяві. 

Україна ще в перший день так званих “виборів” на окупованих територіях закликала світ засудити їх, а саме їхнє проведення назвала черговою делегітимізацією російської правової системи.

Нагадаємо, що рух громадського спротиву “Жовта стрічка” закликав мешканців окупованих територій не брати участі в псевдовиборах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter