Юрчишин: Рада працює над удосконаленням закону про доступ до інформації

Дата: 11 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Робоча група у складі представників профільних комітетів Верховної Ради працює над удосконаленням закону щодо доступу до інформації, зокрема, над адаптацією документа до вимог війни.

Про це сказав народний депутат, голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин в інтерв’ю “Укрінформу”.

Джерело: pixabay.com

За словами парламентаря, він вже провів перші зустрічі з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, Національною спілкою журналістів, представниками правозахисних організацій, керівництвом “Суспільного” та Starlight media.

“Після цих розмов я зрозумів, що уваги до проблем у сфері свободи слова останнім часом було недостатньо”, – сказав Юрчишин.

На його переконання, необхідно вивести українські медіа та свободу слова на новий рівень, або люди почнуть звертатися за інформацією тільки до анонімних джерел, зокрема телеграм-каналів, які дуже часто, за даними СБУ, використовуються країною-терористом для поширення дезінформації.

За словами очільника Комітету з питань свободи слова, держава та медіа мають працювати над рівнем якості інформації та довіри суспільства: балансом, ефективністю журналістських розслідувань, якістю доступу до інформації, питанням акредитації на лінії фронту, доступу до органів влади та комунікації з владою.

“Наразі створено робочу групу з членів різних комітетів, яка працює над удосконаленням закону щодо доступу до інформації. Думаю, що вже в новому році презентуємо відповідний проєкт закону”, – сказав Юрчишин.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що парламентський комітет з питань свободи слова готує слухання стосовно стану розслідування правоохоронцями справ про перешкоджання журналістській діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter