Рада церков проігнорувала звернення ЛГБТ-спільноти щодо пропозиції пошуку компромісу в комунікації

Дата: 22 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Всеукраїнській раді церков проігнорували звернення представників української ЛГБТ-спільноти, який надіслали ще  26 жовтня. У листі підписанти закликали до діалогу, тому що вони досі стикаються з відвертим несприйняттям з боку вірян, дискримінацією та порушенням фундаментальних прав людини. 

Про це повідомляє “Суспільне”.

Фото з відкритих джерел

27 жовтня єпископ Маркос Оганесян відповів “Суспільному”, що Вірменська апостольська церква отримала звернення й розгляне його. Однак надалі на дзвінки журналістів представники ради церков не відповідали.

2 грудня “Суспільне” направило офіційний запит на пошту ради церков з питанням, чи було розглянуте звернення, яке рішення було ухвалене та чи планується зустріч представників релігійних об’єднань України з представниками ЛГБТ-спільноти. Станом на 22 грудня відповіді редакція не отримала.

Ініціатор звернення, координатор правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ” Андрій Кравчук, також підтвердив, що представники ради церков проігнорували звернення.

“Я був налаштований скептично щодо відповіді ради церков, бо це послідовна політика. Понад 10 років була декларація, в якій йшлось про ставлення до “гомосексуалізму” і там ішлось, що церква готова говорити про це у відкритій дискусії. Ми готові обстоювати свої погляди у вільній дискусії, але наші спроби натикаються на несприйняття”, – додав Кравчук.

За його словами, представники церкви раніше непублічно йому повідомили, що не дадуть ЛГБТ-спільноті “використовувати технології, які застосовувались на Заході”.

Нагадаємо, що у зверненні підписанти зазначали, що жодним чином не заперечують права сповідувати традиційні для вірян визначення понять сім’ї та шлюбу і взагалі не збираються втручатись у питання внутрішньоцерковного життя. 

Крім того, у тій заяві активісти та правозахисники нагадали, що ЛГБТ-українки та українці, які зараз захищають свою країну від російської агресії, заслуговують на рівність та повагу до своїх прав. 

Читайте також: Не прайдами єдиними: чим займаються ЛГБТ-організації під час повномасштабної війни

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter