Письменниця Бабкіна переконала Meta повернути заблоковані в соцмережах пости про звірства в Бучі

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Українська письменниця Катерина Бабкіна заявляє, що після довгої та змістовної дискусії з представником компанії Meta у її профіль повернули заблоковані раніше пости з фотографіями, що показують звірства окупантів у місті Буча під Києвом.

Про це вона написала у своєму профілі в інстаграмі.

Напередодні вона опублікувала там серію постів, присвячену злочинам солдатів РФ на Київщині:

“Це має побачити буквально кожен. Загиблі мирні жителі все ще лежать на вулицях українського міста Буча в суботу, через три дні після того, як звідти відступила російська армія. Вбивали дітей, ґвалтували жінок, грабували будинки.

Вони продають речі, які забрали з будинків мирних сімей, яких вони вбили, вони телефонують своїм дружинам і мамам, щоб похвалитися, які іграшки вони вкрали у вбитих дітей, а дружини та матері заохочують їх до цього. Принеси більше. Вони також сміються про те, скількох зґвалтували. Це злочин проти людства, вчинений усією Росією, а не лише Путіним. Подивіться на це. Не Путін це зробив”.

Пізніше соцмережі Instagram і Facebook, які належать компанії Meta, почали блокувати та видаляти публікації людей, які поширювали фото загиблих мирних українців у передмісті Києва.

“Якщо це занадто жахливо, щоб бачити, чому ви дозволяєте цьому статися?” – запитала Бабкіна у своєму пості.

Згодом вона опублікувала ще один допис, у якому розповіла, що пояснила представникові соціальних мереж, чому не можна приховувати від суспільства фотодокази звірств окупантів:

“Вчора я мала довгу змістовну дискусію з представником Meta про те, чому не можна приховувати пости про Бучу, Ірпінь та Гостомель. І сьогодні інстаграм повернув всі мої пости, і я гадаю, не лише мої, а всіх, хто просив про їх ревю при видаленні, і також фб зняв попередження з мого і багатьох акаунтів, які постили такі пости, і з часом зніме з інших. Світ має це чути і бачити. І світ це розуміє!” 

У коментарях вона також розповіла про те, чому блокуються хештеги на підтримку України, а також чому повертаються не всі пости:

“Це баниться алгоритмічно, а от переглядається і повертається вручну. Вони, як і ніхто, не були до цього готові, а російські боти роблять свою роботу. Якщо на тег / однотипні пости з тегом є певне навантаження репортів, він баниться автоматично, а потім уже розбираються, що це було. От вони розібралися. Там не сидить чарівний гномик і не банить вручну теги (на жаль)”.

Нагадаємо, міста на північно-західній околиці Києва, такі як Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, майже місяць перебували під контролем російських військ. Коли окупанти відступили й журналісти на початку квітня отримали змогу потрапити на територію цих міст, вони оприлюднили низку жахливих кадрів, де вулиці міста були всіяні трупами мирних мешканців, – застрілених, спалених, розчавлених танками та закатованих. Серед них були жінки і діти. Показали також братську могилу біля церкви, де перебували сотні тіл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter