П’ятьом іноземцям заборонили в’їзд до України через зйомки фільму в Криму

Дата: 05 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Трьох громадян Росії та двох громадян Польщі внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, через зйомки фільму в окупованому РФ Криму. Їм заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на представництво Президента України в АРК.

У травні 2021 Міністерство культури та інформаційної політики України, реагуючи на факти зйомки в Севастополі військової драми “Небо” про російських військових у війні в Сирії та (участь – ред.) у так званому «міжнародному музичному фестивалі “Дорога на Ялту”, внесло трьох громадян Російської Федерації та двох громадян Польщі до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Служба безпеки України заборонила цим іноземцям в’їзд на територію України терміном на три роки.

Відповідні рішення Міністерства культури та інформаційної політики України і Служби безпеки України стали реакцією, в тому числі й на звернення представництва”, – наголосили у відомстві.

Фільм під робочою назвою “Небо” знімали восени 2020 року у покинутому санаторії поблизу Морського. Картина розповідає про події 2015 року. Тоді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24М, що порушив її кордони.

У травні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення звернутися до РНБО з пропозицією запровадити санкції щодо 11 російських артистів за незаконне відвідування Криму.

Нагадаємо, у квітні поточного року у морському порту “Чорноморськ” на Одещині прикордонники не пропустили до України російського блогера Сергія Пинзаря. Громадянинові РФ на 3 роки заборонили в’їзд до країни за незаконне відвідування Криму в 2016 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter