П’ятеро фіналістів Пулітцерівської премії 2024 року використовували ШІ у своїй роботі

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

П’ятеро із 45 фіналістів Пулітцерівської премії – 2024 в галузі журналістики використовували штучний інтелект (ШІ) під час роботи над матеріалами.

Про це повідомили на сайті Niemanlab з посиланням на інформацію членкині правління премії Марджорі Міллер.

Фото з відкритих джерел

Пулітцерівська рада додала до критеріїв оцінювання в номінації “Журналістика” вимогу зазначати, чи використовували номінанти ШІ під час своїх досліджень та підготовки публікацій. П’ятеро із 45 фіналістів повідомили, що використовували цю технологію.

Міллер повідомила, що рада премії почала обговорювати політику щодо ШІ на початку 2023 року через зростання популярності штучного інтелекту. За її словами, до технології тоді ставилися так, наче “диявол наближається”.

Вона також зазначила, що підхід ради премії до ШІ від самого початку був пошуковим. За її словами, наміру встановити жодних обмежень не було, оскільки це перешкоджало б редакціям працювати з новими технологіями.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Європейський парламент 13 лютого 2024 року першим у світі ухвалив закон про штучний інтелект (ШІ) – Artificial Intelligence Act (АІ).

Головною метою документа є захист фундаментальних прав, демократії, верховенства права та стійкості довкілля від штучного інтелекту з високим ризиком та водночас прискорення інновацій і утвердження провідної ролі Європи в цій сфері.

Регуляторні правила запроваджують зобов’язання для використання ШІ на основі його потенційних ризиків та рівня впливу, уточнили в документі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter