Путін підписав пакет “антитерористичних законів” Ярової-Озерова

Дата: 07 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Володимир Путін підписав пакет “антитерористичних законів”, запропонований депутатом Іриною Яровою і сенатором Віктором Озеровим.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ВВС Україна.

“Разом з цим пакетом підписаний перелік доручень уряду, в якому кабміну доручається дуже чітко моніторити хід імплементації цього закону, щоб при необхідності мінімізувати можливі ризики, пов’язані з витратами, використанням вітчизняного обладнання для зберігання інформації та інше”, – цитує пан Пєскова агентство ТАСС.

Цей пакет законів регулює діяльність телекомунікаційних компаній, соціальних мереж, месенджерів і місіонерських організацій. Наприклад, він зобов’язує провайдерів зберігати інформацію про трафік клієнтів за останні шість місяців.

Пакет викликав критику з боку бізнесу, правозахисників і низки експертів. Раніше пан Пєсков обіцяв, що президент під час підписання закону врахує всі критичні зауваження.

Держдума проголосувала за пакет законопроектів 24 червня, а через п’ять днів його схвалила і Рада Федерації.

Держдума в ході розгляду законопроектів кілька разів пом’якшувала їхній текст. Зокрема, з нього прибрали положення про позбавлення громадянства людей, які причетні до терористичних структур, а також працюють в силових структурах інших держав і міжнародних організацій. З законопроектів також прибрали положення про досудову заборону на виїзд з країни людей, яких підозрюють у причетності до екстремістських організацій.

Критики зазнала і частина, що стосується місіонерських організацій. Згідно із законом, місіонерську діяльність не можна буде вести в житлових приміщеннях, а місіонерам доведеться отримувати ряд дозволів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter