Путін підписав договір про анексію частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей

Дата: 30 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін підписав договір про “вступ до РФ” окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. 

Подію транслювали російські телеканали. 

Разом з Путіним свої підписи під договором поставили ватажки бойовиків на тимчасово окупованих територіях. 

Напередодні підписання Путін виступив з промовою, в якій вчергове розповідав про нібито бажання Заходу контролювати світ, що окуповані території України “повертаються додому”, а також про ядерну зброю. 

Керівники органів Ради Європи різко засудили рішення Росії про незаконну анексію територій, які вона захопила в Україні. 

“Насильницька зміна міжнародних кордонів за рахунок іншої суверенної держави і так звані “референдуми”, що передували їй, є серйозним порушенням міжнародного права і не можуть бути визнані”, – йдеться у заяві керівників РЄ.

“Як держава, що окупує, Росія продовжує нести повну відповідальність за дотримання прав людини на відповідних територіях, а також в окупованому Криму”, – заявили вони.

У Раді Європи закликали Росію невідкладно здійснити деескалацію та повернутися до принципів міжнародного права, які залишаються наріжним каменем миру в Європі та за її межами.

Водночас президент України Володимир Зеленський спільно з прем’єр-міністром та спікером Верховної Ради 30 вересня підписали заяву України на вступ у НАТО. 

Відомо, що світ не визнає ні результатів так званих референдумів, які провели росіяни на окупованих територіях, ні так зване “приєднання” цих територій. 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський створив робочу групу з формування спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.

Керівником та координатором групи Зеленський призначив керівника свого офісу Андрія Єрмака та його заступника Андрія Смирнова. Нещодавно у суді під час надання свідчень колишній очільник групи прокурорів у справі одеського активіста Сергія Стерненка Андрій Родіонов розповів, що Смирнов стоїть за замовленням переслідування активіста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter