Психологічну реабілітацію для військових можуть зробити обов’язковою

Дата: 24 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Національна гвардія запроваджує стандарти підрозділів НАТО з медико-психологічної реабілітації.

Як повідомляє “Укрінформ“, про це заявив представник психологічної служби Національної гвардії України, полковник Сергій Чижевський.

“Зараз у Верховній Раді у Комітеті з питань національної безпеки та оборони знаходиться законопроект в другому читанні №2686, який визначає внесення змін в Закон України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, щодо зобов’язання військовослужбовців після виконань завдань в екстремальних, бойових умовах до проходження медико-психологічної реабілітації на безкоштовних умовах“, – сказав Чижевський.

Як зазначив військовий психолог, проходження такої реабілітації буде обов’язковим. Тривалість визначається окремо в кожному конкретному випадку: одним достатньо кількох хвилин бесіди з психологом, іншим потрібно проходити курс протягом кількох років, в тому числі і при залученні родин.

За його словами, Національна гвардія використовує досвід психологічної підтримки військових США, Ізраїлю, запроваджує стандарти підрозділів НАТО з медико-психологічної реабілітації, готує власних спеціалістів.

Ми зацікавлені в тому, щоб в питаннях подальшого психологічного супроводу передати ветеранів фахівцям цивільного сектору, щоб після демобілізації військовий не залишився один на один зі своїми проблемами, щоб його родина також була наділена певною підтримкою та увагою. Зокрема, ця робота проводиться спільно з Державною службою у справах ветеранів та учасників АТО“, – сказав Чижевський.

Він повідомив, що в Службі створюється єдина всеукраїнська база даних військових, які потребують такої допомоги, і до неї вже занесено 685 військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, у березні волонтери “Юридичної сотні” розкритикували виконання ролі замполітів ЗСУ як психологів і наголосили на необхідності підготовки військових психологів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter