Псевдомеру окупованого Маріуполя та десятьом працівникам “народної міліції ДНР” повідомили про підозру

Дата: 13 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці заочно повідомили про підозру так званому “голові адміністрації” Маріуполя Олегу Моргуну та десятьом експрацівникам поліції, які перейшли на бік окупантів. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Національній поліції України.

Олег Моргун. Фото: 0629

Так, колишній начальник Маріупольського міського управління міліції Донеччини Олег Моргун після втечі з окупантами у 2014 році почав будувати політичну кар’єру, очоливши спочатку окуповане місто Ясинувата, а згодом – адміністрацію Новоазовського району. Нещодавно він став “мером” тимчасово окупованого Маріуполя. 

Нині Моргун веде інформаційну діяльність у співпраці з агресором, публічно закликає до силового повалення конституційного ладу в Україні та агітує мирне населення підтримувати окупаційну політику.

Як зазначають у Нацполіції, псевдомер уже перебуває в розшуку за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 (“Створення терористичної групи чи терористичної організації”) Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці ідентифікували десятьох працівників різних підрозділів Нацполіції в Донецькій області, які протягом 2022 року, попри складену ними присягу, зрадили Україну. Зараз вони працюють у так званій “народній міліції ДНР”. 

Поліцейські, які перейшли на бік окупантів. Фото: Офіс генерального прокурора

Підозрювані добровільно обійняли посади в незаконно створених органах на тимчасово захопленій території Донецької області, а саме “підрозділах поліції ДНР Маріупольського району”.

Тож так званому “меру” Маріуполя інкримінують колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України), а псевдополіцейським – вчинення державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, що на тимчасово захопленій частині Півдня України правоохоронці ідентифікували ще одного ймовірного російського поплічника. Підозрюваним виявився колишній начальник Управління МВС у Херсонській області, який 2014 року звільнився з лав правоохоронних органів у званні генерал-майора міліції та згодом став депутатом облради від забороненого “Блоку Володимира Сальдо”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter