Колишнього українського генерал-майора міліції підозрюють у співпраці з ФСБ на Херсонщині

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово захопленій частині Півдня України правоохоронці ідентифікували ще одного ймовірного російського поплічника. Підозрюваним виявився колишній начальник Управління МВС у Херсонській області, який 2014 року звільнився з лав правоохоронних органів у званні генерал-майора міліції та згодом став депутатом облради від забороненого “Блоку Володимира Сальдо”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

На початку повномасштабного вторгнення з колишнім правоохоронцем звʼязався кадровий співробітник ФСБ Сергій Сініцин з позивним Сабір та залучив його до діяльності проти основ національної безпеки.

Так, за вказівкою Сабіра чоловік мав підшукувати “однодумців” для формування так званого “силового блоку” окупаційних органів та його використання під час придушення руху опору в регіоні. Для виконання цього завдання підозрюваний використовував свої зв’язки серед колишніх правоохоронців.

На підставі доказів колишньому генералу міліції повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Наразі він переховується від правосуддя в тимчасово окупованому Криму.

Однак Служба безпеки знає про його місце перебування і проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що в січні правоохоронці також повідомили про підозру і Сабіру, який бере активну участь у війні проти України. За оперативними даними, під час звільнення Херсона представник ФСБ РФ разом з іншими російськими загарбниками втік на лівий берег річки Дніпро.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter