Призначеній росіянами у Бердянську “посадовиці” загрожує довічне за держзраду

Дата: 07 Липня 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо районної посадовиці з Запоріжжя за фактом державної зради та колабораційної діяльності. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Бердянськ. Фото: вікіпедія

У березні обвинувачувана перейшла на бік Росії та добровільно погодилася допомагати окупантам у проведенні підривної діяльності проти ЗСУ та патріотично налаштованого населення окупованого Бердянська.

Згодом вона погодилася також зайняти псевдопосаду “заступниці голови Бердянського району Запорізької області” та розпочала активно виконувати організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції у так званому “органі”.

За статтею “Державна зрада” жінці загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне з конфіскацією майна, а за статтею “Колабораційна діяльність” – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нині обвинувачувана перебуває під вартою. 

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань працює над розслідуванням майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter