ПриватБанк тимчасово заблокував рахунки Інституту масової інформації

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

ПриватБанк тимчасово заблокував рахунки ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) через додаткові вимоги, пов’язані з актуалізацією даних про організацію.

Про це 7 грудня в соцмережах повідомила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Вона уточнила, що дізналася про те, що ПриватБанк потребує уточнення анкетних даних про організацію лише після блокування рахунків, коли ІМІ звернувся до фінустанови з питанням про причини цього.

З’ясувалося, що банк виставив додаткові вимоги, пов’язані з актуалізацією персональних даних засновників організації, зокрема про отримання протоколу про заснування ІМІ від 1996 року, розширені дані про засновників. Також у ПриватБанку наполягали на наданні “конкретних (розгорнутих) відповідей на запитання у пунктах 5, 6, 7” та “приєднанні оновленого документа в теку 3560 “Опис діяльності неприбуткової організації”, написала Романюк. За її словами, коли вона особисто подавала анкетні дані у відділенні ПриватБанку, таких вимог співробітники їй не висували. Навпаки, запевнили, що поданих даних досить.

“Чому цих вимог не було озвучено співробітниками Привату, коли я очно двічі подавала анкету? Оскільки все це дуже дивно виглядає і створює проблеми для діяльності ІМІ, я вважаю це тиском на нашу діяльність. Як це інакше розцінювати, я не знаю”, – написала вона.

Романюк уточнила, що дані про організацію, які хоче побачити банк, вже є у фінустанові, й вони залишилися незмінними. 

“Ми вчасно подали всі дані. Навіть двічі! Тому через некомпетентність співробітниці Привату, яка забула відсканувати всі документи першого разу, мені довелося їх ще раз заносити”, – написала вона.

Вона закликала керівництво ПриватБанку та Національного банку України відреагувати на інцидент.

Під публікацією виконавчої директорки ІМІ користувачі соцмережі залишили багато коментарів про те, що проблема з блокуванням рахунків ГО має систематичний характер. ZMINA готує матеріал з роз’ясненнями на цю тему. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter