Принижував національну честь та гідність українців: СБУ оголосила підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП, який вів антиукраїнською діяльність в соцмережах.

Про це повідомили в Службі безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

Архієпископ поширював через соцмережі “дописи”, якими принижував національну честь та гідність українців. Такими діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

У СБУ зазначили, що для того, щоб поширювати деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх “публікацій” користувався наративами російських пропагандистів.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного та в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала “тези” Кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Наразі архієпископу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що в листопаді Служба безпеки України повідомила про підозру в порушенні рівноправності громадян та розпалюванні релігійної ворожнечі митрополиту однієї з єпархій УПЦ МП у Вінницькій області. Йому може загрожувати до п’яти років за ґратами

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter