Прикордонникам, які вивозили Саакашвілі до Польщі, повідомили про підозру

Дата: 07 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань провело обшуки на території Одеської області й у Києві та повідомило колишнім керівникам підрозділів ДПСУ, які вивозили у 2018 році ексголову Одещини Міхеїла Саакашвілі до Польщі, про підозру в перевищенні влади або службових повноважень.

Про це повідомили у відомстві. 

Слідчі встановили, що колишні керівники Департаменту оперативної діяльності Адміністрації Державної прикордонної служби й окремого відділу Адміністрації ДПС організували незаконне затримання Міхеїла Саакашвілі та його переміщення до Польщі. 

У разі доведення провини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на термін до трьох років.

Нагадаємо, що минулого року Верховний Суд визнав видворення Саакашвілі з України законним. Незадовго до цього військова прокуратура розпочала кримінальне провадження про викрадення, насильницькі дії, а також незаконне переміщення через державний кордон Міхеїла Саакашвілі.

Як відомо, колишній президент України Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства у 2017 році. Жодних заяв стосовно цього ні президент, ні співробітники адміністрації не робили.

В Україні Саакашвілі інкримінували три статті Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин, скоєний за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

У травні минулого року президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника і повернув громадянство Саакашвілі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter