Провів понад 120 одиниць російської техніки територією України: мешканця Сумщини судитимуть за державну зраду

Дата: 07 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканця Сумщини, який провів понад сто двадцять одиниць російської техніки територією України у напрямку Києва, судитимуть за державну зраду та зберігання бойових припасів.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Фото: Офіс генпрокурора

“Слідством встановлено, що чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення військовослужбовців РФ в Україну на власному автомобілі супроводжував колони техніки окупантів по території Сумської області”, – йдеться у повідомленні.

Загалом обвинувачений встиг провести більше ніж 120 одиниць ворожої техніки.

Після звільнення Сумщини від окупантів чоловік продовжив співпрацювати із представником збройних сил Росії.

Він збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння українських військових у регіоні. За допомогою одного з месенджерів передавав своєму куратору координати військових об’єктів.

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисника за фактом державної зради та зберігання бойових припасів (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України). Дані статті караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Нагадаємо, на початку січня на Львівщині правоохоронці затримали російського агента, який збирав розвіддані для окупантів. Ним виявився мешканець Донеччини, який після початку повномасштабного вторгнення передавав інформацію представнику терористичної організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter