Протягом місяця завдяки новим технологіям у Прокуратурі АРК ідентифікували 70 учасників “Самооборони Криму”

Дата: 18 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Протягом одного місяця використання програми, що працює на основі технології розпізнавання облич, українським слідчим вдалось ідентифікувати 70 учасників незаконного збройного формування “Самооборона Криму”, що сприяли Збройним силам РФ у військовій операції з протиправним захопленням Кримського півострова. 

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Ігор Поночовний та Хоан Тон-Тхат

У прокуратурі пояснюють, що відсутність доступу до тимчасово окупованої території ускладнює здійснення досудового розслідування щодо злочинів окупантів на півострові. Однак прокуратура автономії для ефективного розслідування отримала в користування програмне забезпечення Clearview AI однойменної компанії, яка є розробником інтелектуальної платформи, що працює на основі технології розпізнавання облич.

Крім того, повідомляється, що за допомогою можливостей платформи вдалося встановити місце перебування 150 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що лишалися на півострові у 2014 році й потенційно могли бути депортовані на територію РФ.

У прокуратурі автономії відбулася зустріч керівника Прокуратури АР Крим Ігоря Поночовного і його першого заступника Віталія Секретаря із CEO Clearview AI Хоаном Тон-Тхатом.

Сторони зустрічі обговорили досвід прокуратури з користування програмою та подальшу співпрацю, також CEO компанії Хоан Тон-Тхат надав Прокуратурі АР Крим та м. Севастополя доступ до інших інструментів цієї платформи.

У березні ZMINA повідомляла, що учаснику незаконного збройного формування, що називає себе “самообороною Криму”, громадянину Росії Олександру Франчетті, екстрадиції якого з Чехії домагалася Україна, вдалося виїхати спочатку до Росії, а потім на тимчасово окуповану українську територію – до Автономної Республіки Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter