Пропутінську активістку суд у Німеччині оштрафував майже на тисячу євро через підтримку агресії РФ в Україні

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

6 червня в Німеччині окружний суд міста Кельн оштрафував уродженку Дніпра Олену Колбаснікову через схвалення агресії РФ та підтримку російських окупантів.

 Про це пише видання T-Online.

Олена Колбаснікова та її адвокат. Фото: Frank Überall

Суд зобовʼязав прокремлівську активістку сплатити 30 щоденних штрафів по 30 євро за звинуваченням у схваленні кримінальних злочинів, а також судові збори. Прокуратура вимагала призначити Колбасніковій 70 денних ставок по 30 євро щоденно, а також покрити судові витрати. Захист наполягав на виправданні. Зрештою, суд оштрафував її на 900 євро.

Олену Колбаснікову звинуватили в тому, що під час проросійської демонстрації в травні 2022 року вона дала інтерв’ю BILD TV, в якому схвалила загарбницьку війну РФ, заявивши: РФ не є агресором. РФ наразі допомагає закінчити війну в Україн”.

Разом з колишнім членом антимігрантської партії ProNRW Маркусом Байзіхтом вона виступила перед учасниками автопробігу, присвяченого черговій річниці з дня капітуляції нацистської Німеччини, 8 травня 2022-го.

Фото: DW

Колбаснікова є одним з лідерів проросійських протестів у Німеччині. Вона співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками.

За інформацією видання Deutche Welle, жінка народилася в Дніпрі та має український паспорт, але, за її словами, сподівається невдовзі отримати російське громадянство.

У вересні 2022 року проросійська активістка організувала в центрі Кельна демонстрацію Проти війни та постачання озброєнь Україні.

За даними слідства, восени 2022 року Колбаснікова разом із чоловіком відвідувала окуповану територію Донеччини, де передала російським військовим утеплені намети, а ще, ймовірно, засоби зв’язку.

Газета Kölner Stadt-Anzeiger у січні також писала, що стосовно Колбаснікової ведеться розслідування через репост заклику в соцмережах до вербування в загони ПВК Вагнер.

Нагадаємо, наприкінці березня поточного року німецька прокуратура Кельна провела обшуки в будинках двох прокремлівських активістів Макса Шлунда та його партнерки Олени Колбаснікової, шукаючи докази на підтвердження повідомлень щодо того, що пара жертвувала гроші на купівлю радіостанцій для російських солдатів, які воюють в Україні.

Макс Шлунд, колишній російський офіцер, раніше мав ім’я Ростислав Теслюк, змінив його після переїзду до Німеччини 2012 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter