Пропагандисту-колаборанту з Луганщини оголосили підозру

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Колишньому головному редактору газети “Новини Сватівщини”, яка виходила в Сватовому на Луганщині, Сергію Кривоносу Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Сергій Кривонос. Джерело: російські медіа

У серпні 2022 року Кривонос обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання “Сватовский вестник”, підпорядкованого пропагандистському холдингу “Луганьмедиа”. Останній створили 2020 року для контролю над медіа окупованої Луганщини.

Слідчі встановили, що в “Сватовском вестнике” переважно публікують звіти про роботу місцевої окупаційної влади, звинувачують Збройні сили та українську владу у воєнних злочинах та агітують місцевих мешканців підтримувати Росію та окупаційну владу.

Кривонос відповідав за випуск “Сватовского вестника” №1 від 4 серпня 2022 року та разом з керівництвом окупаційної адміністрації району брав участь в урочистостях з нагоди першого випуску та висвітленні “події” в медійному просторі.

Після цього він 11 та 22 серпня того ж року висвітлював зустріч колективу Сватівської центральної районної багатопрофільної лікарні з депутатом держдуми Росії Миколою Панковим, а також зустріч переселенців з ним і керівництвом окупаційної адміністрації Луганської області.

Також Кривонос висвітлював урочистості з нагоди Дня російського прапора.

22 серпня 2022 року пропагандист записав відеозвернення, у якому закликав громадськість голосувати за приєднання Луганщини до Росії.

Кривоноса викликали для участі в слідчих та процесуальних діях до ГУ СБУ у Житомирській області.

За даними Інституту масової інформації, Сергій Кривонос був головредом газети “Новини Сватівщини” 2014 року.

Брав участь у низці російських літературних конкурсів. Став лауреатом Міжнародної літературної премії імені Сергія Єсеніна від Спілки письменників Росії та літературної премії імені Миколи Ушакова від Національної спілки письменників України.

Досі є членом Національної та Міжрегіональної спілок письменників України, Міжнародної спільноти письменницьких спілок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter