ПРООН пропонує бізнес-гранти для переселенців та мешканців Донбасу

Дата: 04 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Програма розвитку ООН (ПРООН) оголосила конкурс бізнес-грантів для переселенців з Луганської і  Донецької областей та мешканців підконтрольних Україні територій на Донбасі. Грантова підтримка надається на започаткування, відновлення або розширення підприємницької діяльності.

Про це повідомляє сайт ПРООН.

Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал, довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники.

Вони також мають передбачати створення умов для самозайнятості та створення додаткових робочих місць, включно й для членів сімей.

Кошти гранту можуть бути використані, зокрема, на такі види діяльності в межах реалізації бізнес-планів:

  • забезпечення ресурсами для виробництва товарів та надання послуг;
  • оренда нежитлових приміщень для здійснення бізнес-діяльності до 2 місяців (на період використання коштів гранту);
  • купівля нового обладнання та/або інструментів для виробництва товарів (надання послуг);
  • виплату заробітної плати персоналу до 2 місяців;
  • купівлю франшизи за угодою комерційної концесії (франчайзингу) з відповідним обладнанням.

Цей перелік не є вичерпним.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить:

  • до 150 000 грн зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 2-х робочих місць;
  • до 250 000 грн зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити протягом реалізації бізнес-плану не менше 4-х робочих місць;
  • до 200 000 грн зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 3-х робочих місць;
  • до 75 000 грн буде виділено для підприємців, що створюватимуть щонайменше 1 робоче місце (під одним робочим місцем розуміється у цьому випадку, власне, сам підприємець).      

Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту (в грошовій чи іншій формі, наприклад, безоплатною працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25% вартості бізнес-проекту.

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь винятково фізичні особи, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб і проживають у підконтрольних уряду України районах Луганської та Донецької областей, а також місцеві мешканці цих регіонів, які мають підтвердити місце реєстрації свого проживання.

Не можуть претендувати на грант особи, в основі бізнес-планів яких є оптова та роздрібна торгівля, в тому числі через інтернет.

Окрім цього, не можуть претендувати на грант особи, чиї бізнес-плани передбачають придбання обладнання з подальшою його передачею протягом реалізації бізнес-плану в оренду, прокат чи користування іншим особам.

Також не можуть претендувати на отримання гранту учасники конкурсу, які перебувають між собою у родинних зв’язках, наприклад, коли учасником конкурсу є одночасно чоловік та дружина або батько і донька. У такому разі грант може бути надано лише одному члену родини.

Не можуть претендувати на перемогу особи, які вже отримували аналогічні гранти ПРООН у 2015-2017 роках.

Заявка здійснюється виключно через онлайн-систему адміністратора конкурсу Благодійного фонду “Творчий центр ТЦК” www.grant.ccc-tck.org.ua.

Кінцевий термін подання заявок – 3 серпня 2017 року.

Заявки, які надійшли пізніше встановленого терміну, будуть відхилятися автоматично. Анкета заповнюється та подається українською або російською мовами.

Більш детальна інформація про конкурс розміщена за посиланням в Посібнику з підготовки та подання заявок на участь у конкурсі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter