“Прокурора” та “суддю” з Криму підозрюють у зраді через переслідування активіста

Дата: 28 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці оголосили підозру в зраді “судді” та “прокурору” в тимчасово окупованому Криму, які причетні до кримінального переслідування українського активіста.

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим.

Українські слідчі встановили, що підозрювані – громадяни України. До тимчасової окупації вони обіймали посади прокурора відділу Прокуратури АР Крим та судді Центрального районного суду Сімферополя АР Крим. Під час російської агресії в Україні підозрювані перейшли на службу в незаконно створені правоохоронні та судові органи держави-окупанта.

Повідомляється, що “прокурор” виступав як “державний обвинувач” проти одного з українських активістів. Він підтримував клопотання про проведення судового розгляду за відсутності активіста, якого в Криму російські правоохоронці звинувачують у “зберіганні й переданні вибухових речовин та боєприпасів”. Зі свого боку “суддя” незаконно розглянув і задовольнив це клопотання. 

“Таким чином, підозрювані, перейшовши на бік ворога, сприяли становленню окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених органів прокуратури та суду на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України”, – мовиться в повідомленні прокуратури. 

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Відомство не розкриває імен підозрюваних та постраждалого активіста. 

Нагадаємо, минулого року Прокуратура АРК повідомила про підозру 10 “суддям” і оголосила їх у розшук через переслідування в “справі 26 лютого” одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter