Прокурор вимагає для українського політв’язня Захтея сім років колонії

Дата: 15 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

На засіданні Верховного суду Криму 14 лютого прокурор Світлана Удінська запросила для фігуранта “справи українських диверсантів” Андрія Захтея сім років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Засідання у справі Захтея відбуваються в закритому режимі та в особливому порядку. В п’ятницю 16 лютого суд має намір оголосити Андрію Захтею вирок.

Захтея звинувачують у злочинах за ч. 1 ст. 30 – ч. 2 ст. 281 (готування до диверсії), ч. 3 ст. 222 (незаконний оборот зброї або боєприпасів), ст. 324 (придбання і збут офіційних документів і державних нагород) і ст. 327 (підробка, виготовлення або збут підроблених документів) Кримінального кодексу Росії.

Фігурантам “справи українських диверсантів” Євгену Панову й Андрію Захтею 6 грудня 2017 роки продовжили на два місяці термін утримання під вартою. 7 лютого 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму продовжив арешт Євгену Панову. Він залишиться в СІЗО до 9 квітня 2018 року.

Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова Захтея від адвоката за угодою.

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної й соціальної інфраструктури півострова. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter