Прокуратура закрила справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Прокуратура закрила справу про перешкоджання професійній діяльності журналістів проєкту “Схеми” на весіллі сина ексгенпрокурора Юрія Луценка у 2017 році. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив журналіст Михайло Ткач. 

Справу про перешкоджання нашій журналістській діяльності удошниками на весіллі сина генпрокурора Луценка закрито….

Gepostet von Mykhailo Tkach am Montag, 7. Oktober 2019

Інцидент із побиттям журналістів стався ще у вересні 2017 року на святкуванні весілля Олександра Луценка в заміському комплексі під Києвом. Тоді на захід приїхали високопосадовці, а також низка міністрів та народних депутатів. Журналісти хотіли зафільмувати гостей святкування, але співробітники державної охорони не дали їм зробити цього. 

Згодом, під час виїзду зі свята тодішнього президента Петра Порошенка, силовики напали на знімальну групу проєкту. Внаслідок цього оператор Борис Троценко дістав струс мозку та пошкодження руки.

 

Розслідувачі подали заяву в поліцію, проте, як повідомив Ткач, за майже два роки правоохоронці так і не знайшли складу злочину.

“Протягом двох років наш адвокат намагалася отримати прізвище слідчого. Наш адвокат писала запити. Через суд намагалася отримати бодай якусь інформацію про перебіг цієї справи. Але тиша”, – написав журналіст. 

Справу, як ідеться в документах, закрив ще в травні поточного року підлеглий колишнього очільника відомства Юрія Луценка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter