Прокуратура просить дати понад десять років російському танкісту, якого підозрюють у розстрілі багатоповерхівки у Чернігові

Дата: 04 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура просить засудити до десяти з половиною років російського танкіста Миколу Кулікова, якого звинувачують в обстрілі новобудови на околиці Чернігова у лютому. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Михайло Куліков у Деснянському райсуді Чернігова, 24 червня 2022 року. Фото: Стас Юрченко\”Ґрати”

Кулікова обвинувачують в обстрілі багатоквартирного житлового будинку на вулиці Рапопорта на північній околиці Чернігова 26 лютого поточного року. Цей злочин кваліфікували як порушення законів та звичаїв війни. 

Під час допиту в суді Куліков розповів, як і чому він зробив постріл, чудово розуміючи, що це — цивільний об’єкт. Після того, як російські танки перетнули межу міста, вони об’їхали багатоповерховий будинок, виїхали на асфальтовану дорогу. Проїхавши близько 100 метрів, командир, на прізвище Щьоткін, наказав гатити по будинку, нібито побачивши там РПГ. 

“Все робилося швидко, на автоматизмі. Ніби зі страхом. Було страшно за себе, за екіпаж. І ось так я зробив постріл”, – сказав на одному з засідань росіянин. 

Командира, про якого розповідав Куліков, на момент початку суду обміняли, однак у розмові з блогером Юрієм Золкіним він заперечував, що його танки стріляли по людях чи житлових будинках.

Нагадаємо, що нещодавно російському військовому Вадиму Шишимаріну, який вбив цивільного на Сумщині, змінили вирок з довічного на 15 років в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter