Прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо так званого “омбудсмана ЛНР”

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Правоохоронці Києва скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Луганщини, яка погодилася співпрацювати з окупантами та обійняла посаду так званого “омбудсмана ЛНР”.
 
Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.
 
Джерело: Київська міська прокуратура

“За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Луганської області за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що обвинувачена у жовтні 2021 року добровільно погодилась на пропозицію росіян та обійняла посаду так званого “уповноваженого з прав людини” окупаційної адміністрації “ЛНР”.

“Перебуваючи на посаді, жінка виконує вказівки незаконно створеного органу окупаційної влади, надає допомогу РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану”, – наголосили в прокуратурі.

“Омбудсман ЛНР” активно займається інформаційною діяльністю, спрямованою на порушення територіальної цілісності нашої держави, підтримку дій РФ, у тому числі у проведенні збройної агресії проти України.

“У звʼязку із перебуванням обвинуваченої на тимчасово окупованій території Луганська, у липні поточного року Печерським районним судом міста Києва надано дозвіл на проведення стосовно неї спеціального досудового розслідування”, – зазначили правоохоронці.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Нагадаємо, на початку серпня правоохоронці встановили особи та зібрали докази злочинної діяльності ще шістьох колаборантів. Йдеться про двох “посадовців” окупаційної влади Маріуполя, трьох “посадовців” з так званої “ЛНР” і колишнього керівника об’єктів критичної інфраструктури Херсона, який сьогодні веде активну агітацію на користь Росії.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter