Прокуратура домоглась 11 років в’язниці для матері з Дніпра, яка ввела смертельну ін’єкцію півторарічному сину

Дата: 05 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Дніпровський апеляційний суд переглянув справу мешканки Дніпра, яка декілька років тому вколола сильнодійні ліки своєму півторарічному сину, а тому хлопчик помер. Жінці ухвалили суворіший вирок та призначили 11 років позбавлення волі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення Дніпра. Фото: greyscape.com

Історія трапилася ще у вересні 2021-го. 

Тоді жінку з дитиною без свідомості у квартирі знайшла бабуся. У домі вона також виявила залишки медикаментів та передсмертну записку і Самогубства в Україні є досить поширеною причиною передчасної смерті. До прикладу, у 2020-му скоїли 7654 самогубства, з яких понад 700 – на Дніпропетровщині. У східних регіонах самогубств відбувається більше, ніж у західних, як свідчить статистика МВС., зміст якої медіа та слідчі не повідомляли. 

Журналістам, які спілкувались із сусідами по будинку, ті розповідали про смерть ще однієї дитини засудженої – 12-річної доньки, яка зірвалася з даху недобудови трохи більш ніж за рік до цього. 

До правоохоронців через випадок з дитиною звернулися лікарі, коли їм привезли хлопчика із сильним отруєнням. Спочатку його поклали в реанімацію, але невдовзі він помер. Жінка прийшла до тями за декілька днів. 

Правоохоронці розглядали як версію загибелі парне самогубство, однак у підсумку заявили про замах на вбивство малолітньої дитини, перекваліфікований на вбивство малолітньої дитини. 

Ще в суді першої інстанції слідчі довели, що жінка, бувши фармацевтом з медичною освітою, умисно зробила ін’єкцію своєму півторарічному сину із сильнодійним кардіостимулювальним лікарським засобом, який вільно купити неможливо. 

Максимальна санкція статті, яку закидали жінці, передбачала довічне. 

Нагадаємо, що нещодавно львів’янина засудили за зґвалтування хлопчика, який зголосився допомогти йому полагодити скутер. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter