Прокуратура АРК відкрила понад 800 кримінальних справ за час окупації півострова

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

За шість років окупації Криму Офіс генерального прокурора спільно з Прокуратурою АРК повідомили про підозру в скоєнні злочинів проти основ національної безпеки і веденні агресивної війни проти України понад 1200 особам.

Про це повідомили в прокуратурі АРК

За результатами досудового розслідування органи прокуратури передали до суду 241 обвинувальний акт відповідної категорії, з яких 220 – у порядку спеціального заочного досудового розслідування.

“Наразі судами ухвалено 34 обвинувальні вироки за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110 КК України) та державну зраду (ст. 111 КК України). Загалом органи правопорядку здійснюють досудове розслідування у понад 800 кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території: умисні вбивства, викрадення, тортури, незаконні обшуки, примусові мілітаризація та депортація тощо”, – наголосили у відомстві. 

Також у прокуратурі повідомили, що докази порушення РФ та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права систематично передаються до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Так, із 2014 року туди скерували вже сім таких інформаційних повідомлень, а у своїх останніх звітах МКС визначає ситуацію в Криму як збройний конфлікт між Україною та Росією.

Кожен, хто сприяв вторгненню РФ на півострів Крим і вчинив злочин на тимчасово окупованій території, буде притягнутий до відповідальності в міру своєї вини. Ми реагуємо на всі протиправні дії і шукаємо нові підходи в розслідуванні злочинів такої категорії”, – зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter