Прогалина у фінансуванні гендерної рівності становить $360 мільярдів на рік – ООН

Дата: 07 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Організація Обʼєднаних Націй підрахувала, що прогалина у фінансуванні гендерної рівності становить 360 мільярдів доларів на рік.

Про це заявила представниця ООН-Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш під час круглого столу “Поступ України на шляху до гендерної рівності”.

Фото: Жінки – це 50% успіху України

Вона зазначила, що кожного року Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародного миру, який відзначається 8 березня, має різну тему. Цьогорічна звучить так: “Інвестуйте в жінок, прискорюйте прогрес”.

“Неможливо досягнути гендерної рівності, якщо не буде інвестицій у це. Ми знаємо, що існує певний брак фінансування гендерної рівності. Зокрема, ООН підрахувала, що прогалина у фінансуванні гендерної рівності становить 360 мільярди доларів на рік”, – сказала Фрейзер Гюнеш.

За її словами, інвестування в жінок – це спосіб забезпечити права людини, прогрес і розвиток.

Представниця ООН-Жінки в Україні також відзначила, що Україна здійснила важливі позитивні кроки задля досягнення гендерної рівності попри повномасштабне російське вторгнення.

“Вони вам всім відомі, але хочу ще раз наголосити, що ООН дуже важливо бачити здійснення таких кроків як ратифікація Стамбульської конвенції, оновлення національного плану дій 1325, розробка державної стратегії з подолання гендерного розриву в оплаті праці, а також державна стратегія із забезпечення гендерної рівності в освіті”, – додала вона.

Нагадаємо, що світовий банк уперше проаналізував інформацію щодо 190 країн у контексті впливу політик безпеки й догляду за дітьми на жінок, які працюють. Зрештою під час дослідження зʼясувалося, що жодна країна світу не надає жінкам однакових з чоловіками можливостей у сфері праці.

Авторка звіту Теа Трумбіч зазначила, що питання безпеки й політики догляду за дітьми особливо впливають на працездатність жінок. Насильство може фізично перешкодити їм ходити на роботу, а витрата значної кількості часу на догляд за дитиною може зробити зайнятість непомірно високою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter