Про національні громади України розповість виставка “Разом”

Дата: 05 Грудня 2014
A+ A- Підписатися

Пересувна молодіжна виставка “Разом” відкриває Україну як багатонаціональну державу, де кожній громаді є місце. Саме так вважають організатори виставки – Київський освітній центр “Простір Толерантності”.

Через особисті історії “героїв” виставки відвідувачі мають змогу познайомитися з культурним різноманіттям України. Окрім стендів про українську, вірменську, кримськотатарську, єврейську, ромську та інші громади, на виставці представлені також історії внутрішніх вимушено-переміщених осіб.

“Я ніколи не думала, що нам у нашій країні доведеться колись доповнювати виставку стендами про переселенців. Тому нам було важливо описати такі поняття, як біженець, шукач притулку, внутрішньо переміщена особа”, – коментує Анна Ленчовська, виконавча директорка “Простору Толерантності”.

Гідом на виставці “працювала” 14-річна Ярослава Школьна – активна учасниця “Простору Толерантності”. Дівчина розповідає, що в неї дуже багато друзів з різних національних громад. “Ми всі підлітки. І нас турбують однакові “підліткові” проблеми. Немає різниці, яка в тебе національність, коли нам у щоденники ставлять двійки“, – усміхається Ярослава.

Відвідувач виставки палестинець Мохаммад Фараджаллах каже, що такі виставки надзвичайно важливі для єдності України. “Моя дружина – українка. Наші діти розмовляють українською, знають арабську, щоправда гірше, ніж мені того хотілося б. Вони у себе вдома, вони прекрасно знаходять спільну мову з однолітками”, – розповідає Мохаммад.

Молодіжна виставка “Разом”, яку також підтримала Рада Європи в Україні, уже експонувалася в клубах толерантності, школах та обласних бібліотеках для дітей та юнацтва в Києві, Львові, Харкові, Хмельницькому, Херсоні, Каховці, Цюрупинську та інших містах України.

Кияни ж можуть переглянути експонати виставки в корпусі Історичного факультету Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова до 12 грудня 2014 року або на Фестивалі рівності в кінотеатрі «Кінопанорама», який триватиме з 14 по 17 грудня. Також упродовж тижня відбудеться семінар з підготовки гідів для студентів та студенток цього факультету.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter