Про підозру повідомили ексочільнику Укрдержреєстру Дмитру Вороні, який став “сенатором від Запорізької області РФ”

Дата: 23 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали доказову базу на ще одного поплічника Януковича, який зараз співпрацює з окупантами РФ. Йдеться про колишнього очільника Державної реєстраційної служби України Дмитра Ворону, якого наприкінці 2022 року призначили так званим “сенатором РФ – представником виконавчого органу влади Запорізької області”.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото з відкритих джерел

Так, на цій “посаді” Ворона координував захоплення українських підприємств на тимчасово окупованій території Запоріжжя. Чоловік із власної ініціативи допомагав росіянам формувати окупаційні адміністрації в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей. Також був “радником” так званого “голови” окупованої території Запорізької області Євгена Балицького.

Крім того, саме Ворона підготував звернення до президента Росії щодо заохочення державними нагородами РФ російських військових та колаборантів, які сприяли окупації регіону.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд наклав арешт на майно підозрюваного на десятки мільйонів гривень. Зокрема, серед арештованого – квартири фігуранта в середмісті Києва та в Миргороді, будинок загальною площею понад 300 кв. м під Києвом та 10 земельних ділянок у столичному регіоні.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення ворожого пособника до відповідальності за злочини проти України. Чоловіку загрожує до 12 років в’язниці.

Нагадаємо, що торік двом міністрам часів президентства Віктора Януковича заочно оголосили про підозру в державній зраді за підготовку “Харківських угод”. У повідомленні правоохоронці не вказують імен підозрюваних, однак відомо, що йдеться про колишніх міністра закордонних справ Констянтина Грищенка та міністра юстиції Олександра Лавриновича

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter