Двом міністрам часів Януковича оголосили про підозри в держзраді за підготовку “Харківських угод”

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Двом міністрам часів президентства Віктора Януковича заочно оголосили про підозру в державній зраді за підготовку “Харківських угод”.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та ДБР

Підписання Харківських угод. Фото: ЕРА

У повідомленні правоохоронці не вказують імен підозрюваних, однак відомо, що йдеться про колишніх міністра закордонних справ Констянтина Грищенка та міністра юстиції Олексанра Лавриновича

Слідчі кажуть, що обидва, “діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України”, погодили проєкт угоди між Україною та Росією щодо  перебування Чорноморського флоту РФ на території України без зауважень та обговорень.

“Це сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу збройних сил держави агресора, які були використані під час анексії АР Крим та Севастополя у 2014 році”, – наголошують у ДБР. 

Згідно з угодою, строк перебування флоту подовжили на 25 років в обмін на знижку на газ. Янукович підписав угоду 21 квітня 2010 року в Харкові.

Торік СБУ за дорученням Ради нацбезпеки і оборони почала досудове розслідування обставин підготовки й ратифікації угоди.

Нагадаємо, що нещодавно завершили розслідування в справі про захоплення держвлади Януковичем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter