Президент США підписав закон про боротьбу зі злочинами ненависті щодо азійців у країні 

Дата: 24 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Президент США Джо Байден минулого тижня підписав закон про боротьбу зі злочинами ненависті щодо американців азійського походження. 

Про це повідомляє “Голос Америки”. 

Фото: Джессіка Крістіан / The Chronicle

Раніше ZMINA писала, що на тлі пандемії в США зросла кількість злочинів ненависті щодо американців азійського походження та мігрантів з Азії: випадки варіювалися від словесних образ до фізичних нападів. Громадські активісти заявляли, що інциденти часто пов’язані з риторикою, яка звинувачує азійців у поширенні коронавірусу.

Згідно з нещодавнім опитуванням дослідницького центру Pew Research Center, зазначає “Голос Америки”, близько третини дорослих американців азійського походження побоюються нападів. 

Президент США Байден також відзначив “приголомшливий сплеск” злочинів ненависті стосовно азійців у країні та закликав конгрес ухвалити закон щодо протидії цьому якомога швидше. 

“Сьогодні я можу сказати, що завдяки всім вам, багатьом з вас, хто сидів прямо переді мною, ми зробили цей перший і важливий крок. Я хочу сказати всім тим, хто страждає, – ми це бачимо… І ми сповнені рішучості покласти край ненависті та упередженням”, – сказав президент США, виступаючи в Білому домі після ухвалення ініціативи. 

Віцепрезидентка Камала Гарріс додала, що цей закон наблизив країну “до припинення ненависті не тільки стосовно американців азійського походження, а й до всіх американців”.

За словами Гарріс, тепер міністерство юстиції зможе швидше розглядати злочини, скоєні на ґрунті ненависті.

Закон передбачає створення в міністерстві юстиції особливої ​​посади, присвяченої цій проблемі, а також поліпшення звітності стосовно злочинів з мотивів нетерпимості як у штатах, так і на місцевому рівні.

Ухвалення законопроєкту стало “чітким сигналом солідарності, який показує, що сенат не закриватиме очі на хвилю насильства проти азійців у країні”, заявила авторка законопроєкту, сенаторка Мейзі Хіроно, яка представляє штат Гаваї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter