Президент погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії

Дата: 07 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру колишнього Головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Про це йдеться у коментарі на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України.

Валерій Залужний. Фото: Oksana Parafeniuk for The Washington Post

“Президент України погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії”, – йдеться в повідомленні.

Пресслужба МЗС України спрямувало британській стороні відповідний запит на agreement – попередню згоду уряду держави перебування на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави.

Нагадаємо, що Залужний заявив, що залишає свою посаду 8 лютого 2024 року. Він подякував команді Генерального штабу, Міністерству оборони та Президенту України. Також він додав, що пишається захисниками та захисницями, які боронять Україну. 

Новим Головнокомандувачем ЗСУ Зеленський призначив генерала Олександра Сирського, який служить в Україні з часів здобуття країною незалежності. У вересні 2022-го він відповідав за контрнаступ ЗСУ на Харківщині, у ході якого українські захисники звільнили сотні населених пунктів, окупованих у перші місяці російського вторгнення.

Після інформації про звільнення Залужного ввечері 9 лютого у Києві кілька десятків людей вийшли на мітинг на майдан Незалежності з проханням повернути його на посаду Головнокомандувача ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter