Президент підписав закон про заборону ввезення та розповсюдження російських і білоруських книжок

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Президент  Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України”.

Про це він повідомив в офіційному телеграм-каналі. 

Джерело: yanashla.com

“Вважаю закон правильним. Текст закону був надісланий інституціям ЄС для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС”, — написав очільник держави.

Парламент ухвалив законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України” в червні минулого року. Документ підтримали 306 нардепів. Він забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, видання і продаж книжок авторства громадян РФ, сприяє виданню книжок українською мовою та перекладам українською творів світової літератури, запроваджує механізми захисту від російської пропаганди.

Попри це документ до сьогодні не був підписаний президентом України.

16 травня 2023 року на сайті офіційного онлайн-представництва президента зареєстрували петицію “Захистити український культурний простір від “русского міра” щодо невідкладного підписання закону. Вже 30 травня вона набрала необхідні для розгляду очільником держави 25 тисяч голосів.

У відповіді на неї Зеленський наголошував на тому, що до документа “є низка питань”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter