Президент Куби назвав брехнею повідомлення ЗМІ про заворушення на острові

Дата: 19 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Куби Мігель Діас-Канель, виступаючи 17 липня на мітингу в Гавані, засудив неправдиві, на його думку, повідомлення засобів масової інформації про заворушення на острові.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Те, що світ бачить із Куби, є брехнею“, – сказав Діас-Канель, обурюючись поширенням “неправдивих зображень” у соціальних мережах, які, за його словами, “заохочують і прославляють насильство та знищення власності.

Свої коментарі президент Куби висловив через шість днів після початку демонстрацій проти комуністичного уряду.

На Кубі під час та після масових акцій протесту, які розпочалися 12 липня, затримано понад 5 тисяч осіб. Серед них більш ніж 120 активістів і незалежних журналістів. Невдовзі після початку протестів у країні влада стала блокувати інтернет.

Кубинські медіа повідомляють, що поліція затримує деяких громадян прямо в будинках через критичні дописи в соціальних мережах та участь в опозиційних рухах.

За даними ЗМІ, на вулицях Гавани та інших міст тисячі кубинців скандували антиурядові гасла, вимагаючи відставки президента і рішучіших дій влади в боротьбі з пандемією. Мітингувальники вимагали забезпечити населення вакцинами та покласти край щоденним відімкненням електроенергії та дефіциту продовольства і ліків.

Президент США Джо Байден закликав владу Куби дослухатися до вимог людей і відповісти на їхні запити. Представник Держдепартаменту США Нед Прайс розкритикував обмеження роботи мобільного інтернету в кубинських містах. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав владу Куби звільнити всіх затриманих за мирний протест громадян, про це він написав 14 липня у твіттері.

 

Нагадаємо, що останні антиурядові акції відбувалися на Кубі ще в 1994 році, але їх швидко придушила влада. Після цього сотні тисяч людей покинули острів на саморобних човнах. 

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter