Кубинська поліція затримала вже 5 тисяч демонстрантів

Дата: 15 Липня 2021
A+ A- Підписатися

На Кубі, де з 12 липня не припиняються протести, силовики затримали щонайменше 5 тисяч мітингувальників, зокрема й журналістів. 

Про це повідомляє кубинський сайт 14ymedio.com.

 

Серед затриманих 120 активістів та незалежних журналістів. Усі вони перебувають у в’язниці.

Кубинські медіа повідомляють, що поліція затримує деяких громадян прямо в будинках через критичні дописи в соціальних мережах та участь в опозиційних рухах.

“О сьомій ранку його забрали. Приїхали дві патрульні машини з приблизно десятьма поліцейськими, і вони забрали його в наручниках. У нього є багато публікацій у фейсбуку проти уряду, що засуджують всі речі й варварські явища, які тут відбуваються… вони хочуть притягнути його до кримінальної відповідальності, ніби він був лідером протесту”, – розповідає про затримання свого чоловіка жінка на ім’я Ольга Ксіомара Гарсія Рівас.

Наразі кубинська влада підтвердила смерть лише одного демонстранта – на ім’я Діубіс Лауренсіо Техеда. За версією силовиків, він намагався напасти на поліцейську дільницю. Проте, за словами місцевих активістів, загиблих може бути більше.

Починаючи з 12 липня в країні частково не працюють соціальні мережі, але офіційно влада пов’язує це з проблемами з поданням електроенергії.

Попри обмежений доступ до інтернету правозахисники отримують інформацію про самовільні арешти, надмірне застосування сили, обстріл поліцією демонстрантів, а також довгий список зниклих безвісти. 

Також у різних країнах світу проходять акції на підтримку кубинських протестувальників. У Києві така відбулася 14 липня. 

Нагадаємо, що останні антиурядові акції відбувалися на Кубі ще в 1994 році, але їх швидко придушила влада. Після цього сотні тисяч людей покинули острів на саморобних човнах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter